De ontwikkeling van horse trucks begint bij uw behoeften voor de inrichting en uitrusting. Voor de Profiliner hebben we ons laten inspireren door de professionele ruiter. De horse truck van deze ruiter moet inzetbaar zijn op verschillende gebieden, zowel tijdens internationale als nationale concoursen en daarom ook ruimte bieden aan minimaal 6 paarden. Bij het ontwerpen van deze horse truck hebben we alles benaderd uit het oogpunt van de professionele ruiter en zijn groom. Hun truck moet praktisch, efficiënt en gemakkelijk in het gebruik zijn. Het oog wil natuurlijk ook wat en daarom heeft de Profiliner, zoals u van ons gewend bent, ook een oogstrelend design. De Profiliner is verkrijgbaar in de verschillende modellen die u van ons kent en deze zijn dan uitgevoerd aan de hand van Profiliner line.

De Profiliner is de ideale truck voor elke ruiter die professioneel met zijn sport of beroep bezig is en zorgeloos op pad wil.

Paardengedeelte

Het paardengedeelte is ingericht volgens de inrichtingseisen voor vervoermiddelen voor lange transporten van levende dieren en het paardengedeelte in deze Profiliner biedt ruimte aan zeven paarden. Het paardengedeelte is afgewerkt met hoogwaardige materialen. De vloer is voorzien van een versterkte rubberen vloermat met een verende rubberen onderlaag, die zorgt voor extra comfort voor het paard. De wanden aan de voorzijde van de paarden zijn bekleed met versterkt wandrubber en aan de achterzijde van de paarden is de wand bekleed met wandrubber met daarachter een dempende schuimlaag. Op deze manier zijn de vloer en de wand geluiddempend om zo het comfort paard en mens te verhogen. Daarnaast draagt het bij aan het voorkomen van blessures.

Om de werkbaarheid in dit gedeelte te bevorderen wordt er gebruik gemaakt van design tussenschotten. Deze tussenschotten zijn opgebouwd uit RVS bekleed met kussens. Een scharnier in het midden van het schot zorgt ervoor dat het schot makkelijk knikbaar is, wat het laden en lossen van de paarden via de zijklep vereenvoudigd. Ook is het schot te verschuiven en deze aspecten samen zorgen ervoor dat de schotten makkelijk in het gebruik zijn. De schotten kunnen worden voorzien van speciale hengstenschotten. Deze schotten zorgen ervoor dat de paarden niet makkelijk met de hoofden bij elkaar kunnen komen. De schotten zijn bevestigd op een speciaal railsysteem welke bevestigd is aan een dekenrek. Het dekenrek is voorzien van een veiligheidsrek. Op deze manier kunnen de dekens tijdens het reizen niet uit het rek vallen. Tegen het plafond is een koof gemonteerd waar de LED-verlichting en ventilatoren in zijn verwerkt. De ventilatie kan op een natuurlijke wijze worden toegepast d.m.v. de handbediende (of optioneel elektrisch bedienbare) dakluiken maar tevens zijn er ventilatoren aanwezig. Op deze manier kan er bij elk weer type ventilatie in het paardengedeelte worden toegepast. De LED-verlichting is voorzien van twee standen, te weten dag- en nachtverlichting. De dagverlichting geeft helder wit licht en de nachtverlichting geeft blauwe verlichting. Deze blauwe verlichting zorgt ervoor dat paarden hun dagelijkse ritme houden als zij ’s nachts reizen.

Het paardengedeelte wordt door middel van een wand met afsluitbare schuifdeur van de living gescheiden. Voor de rijveiligheid alsmede voor de veiligheid van de paarden, is de truck uitgerust met een camerasysteem. Door middel van de LCD-monitor in de cabine geven drie camera’s zicht op het paardengedeelte en één camera dient als achteruitrijcamera.

De Profiliner is de ideale truck voor elke ruiter die professioneel met zijn sport of beroep bezig is en zorgeloos op pad wil.

De Profiliner kenmerkt zich door de comfortabele living, waarin meerdere mensen comfortabel kunnen verblijven. Met voldoende zitplaatsen, een toilet, douche en bergruimten is deze horse truck erg gebruiksvriendelijk. De living is ingericht met zowel een keukenblok als een zithoek. Door de aanwezigheid van de uitschuifbox is de living erg ruim. De kunststof vloerbekleding van de living is van hoogwaardige projectkwaliteit en de wanden zijn uitgerust met HPL-beplating. Het plafond is bekleed van panelen welke zijn bekleed met kunstleder.
Het keukenblok is voorzien van een composiet aanrechtblad en heeft meerdere lade. Boven het aanrechtblad is de airconditioningsunit is gebouwd. Daarnaast is er een hoge kast waar de koelkast, de magnetron en het electrapaneel in zijn . In het keukenblok is tevens het liftsysteem verwerkt waar op de LED televisie is bevestigd. Op deze manier kan de televisie
opgeborgen worden in het keukenblok als deze niet gebruikt wordt. De uitschuifbox biedt ruimte aan een rechte bank voorzien van lederen bekleding en een aantal bovenkasten. Bij deze bank hoort ook een losse tafel met zware voet welke makkelijk te verplaatsen wanneer de uitschuifbox in- of uitgeschoven wordt. Onder deze bank is een centraal stofzuigersysteem ingebouwd zodat de ruimte gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Bij deze zithoek kan er gekozen worden voor een aantal krukken bijpassend bij de bank om zo meer zitgelegenheid te creëren. Standaard is de living uitgerust met een tunnelbank tussen de cabine en de opbouw maar er kan (tegen meerprijs) gekozen worden voor twee zeer luxe lederen stoelen op een draaiplateau welke voorzien zijn van driepuntsgordels. Op deze manier kunnen deze stoelen gebruikt worden door passagiers tijdens het reizen maar als ze gedraaid zijn functioneren ze als stoel in de living. De living biedt op deze manier veel zitplaatsen.

In de cabine bevindt zich bovenin een ruim tweepersoons bed welke elektrisch in hoogte verstelbaar is. Op deze manier kan men het bed laten zakken voor gebruik. De verlichting in de living bestaat uit LED-spots en daarnaast is er ook nog indirecte verlichting van de meubels. De cabine is uitgerust met LED verlichting, zowel dag- en nachtverlichting. De living is door middel van een wand gescheiden van de hal. In deze wand zit een afsluitbare schuifdeur. De hal is uitgerust met dezelfde basismaterialen als de living en er is een hoge kast voor bergruimte.

Badkamer
De badkamer is toegankelijk door middel van een afsluitbare schuifdeur vanuit de hal. Deze badkamer is uitgerust met een luxe badkamermeubel met kraan met daar boven een spiegel. Naast de douchecabine met glazendeur is de badkamer voorzien van een porseleinen toilet.

Bed boven de badkamer
Vanuit de hal is ook de ruimte boven de badkamer toegankelijk. Deze is bereikbaar door middel van een trap in de hal. Hier bevindzich een tweepersoonbed. Deze ruimte kan vergroot worden door middel van een zogenaamde pop-up. Dit is een hefdak waardoor ruimte wordt gecreëerd door deze omhoog te schuiven. De leefbaarheid van deze ruimte wordt daardoor nog groter. In het dak zit een noodvluchtluik en is daarnaast voorzien van LED-verlichting aan het plafond.

De Profiliner kenmerkt zich door de comfortabele living, waarin meerdere mensen comfortabel kunnen verblijven. Met voldoende zitplaatsen, een toilet, douche en bergruimten is deze horse truck erg gebruiksvriendelijk.

Specificaties

De specificaties van de Profiliner worden bepaald door het type horse truck dat u voor ogen heeft. Aan de hand van uw wensen kunnen wij de juiste Profiliner in kaart brengen en u een offerte op maat aanbieden, voorzien van alle benodigde informatie.  Indien u een offerte of aanvullende informatie wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Vraag een offerte aan

Bekijk de brochure

Onze horse trucks brengen u overal
Download brochure