• Yorse
 • Sport XL
 • Sport Renault
 • Sport Ford
 • Comfort XL
 • Comfort
 • Equon
 • RR1 Smart Line
 • RR3 Sportline
 • RR4 Perfomance Line
 • RR5 Exclusive Line
 • RR6 Top Class Line
 • RR7 Xtreme Line
 • Profiliner trailer
 • Paarden trailer
 • Living trailer
 • Campers
 • Race & Rally
 • Servicetrucks
 • Yorse

  • functionaliteit en eenvoud samengevoegd
  • 1100 kg laadvermogen
  • nieuw model
truck brochure

Paardenvrachtwagens

Bij Roelofsen staat gemak voorop. Of u naar een concours, de dierenarts, een keuring of op buitenrit gaat, onze vrachtwagens voor paarden bieden veiligheid, comfort en ultiem gemak.

Bekijk de uitvoeringen

Waarom kiezen voor een paardenvrachtwagen?

Maar waarom zou u voor een paardenvrachtwagen kiezen? Het vervoeren van paarden brengt natuurlijk altijd risico’s met zich mee. Om te zorgen dat deze risico’s geminimaliseerd worden, is het van groot belang om goed na te denken over het transportmiddel dat u kiest. Bij Roelofsen beschikken wij over 2-paards paardenauto’s tot en met paardenvrachtwagens waar 12 paarden in kunnen worden vervoerd. Al onze paardenvrachtwagens worden in ons bedrijf vervaardigd en hierdoor kunnen wij altijd optimaal comfort, veiligheid en kwaliteit aanbieden, zowel voor u als uw paard.

Veiligheid staat voorop

Een van de belangrijkst aspecten is veiligheid. Elk paard is uniek en beschikt over een eigen karakter. Lang niet alle paarden lopen eenvoudig een trailer op zijn soms erg onrustig tijdens de reis. Een 2-paardsauto kan voor veel paarden een uitkomst zijn. De geveerde zijklep van onze paardenvrachtwagens beschikt over een lage instap en rubberen bekleding met zacht dempende onderlaag. Dit zorgt ervoor dat uw paard eenvoudig de vrachtwagen in kan lopen. Daarnaast beschikt de paardenvrachtauto over een tussenschot op een railsysteem. Dit schot is zeer gebruiksvriendelijk en heeft als grootste voordeel dat het tussenschot heel eenvoudig door één persoon verschoven kan worden richting de zijwand. Ontzettend fijn voor onrustige paarden die graag meer ruimte willen hebben.

Om de veiligheid te waarborgen is het mogelijk om een hengstenuitvoering te bestellen, bestaande uit: deurtjes tussen zadelkamer en paardengedeelte, tussendeur tussen de hoofden van de paarden en een hengstenopzetschot op het design tussenschot. Bovendien beschikt de paardenvrachtauto over monitor met een camerasysteem voor het paardengedeelte en het achteruitrijden en over LED-achteruitrijschijnwerpers. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Onze modellen

Gemak

Beschikt u enkel over een B rijbewijs en ziet u er tegenop om een BE rijbewijs te halen, dan bieden de 2-paards paardenvrachtwagens een uitkomst. Met een Parados van Roelofsen is het mogelijk om zonder problemen met uw normale B-rijbewijs de weg op te gaan om uw paard te kunnen vervoeren. Daarnaast beschikt onze assortiment over de Parados Comfort. Deze paardenvrachtwagen heeft een dubbele cabine waardoor er in deze auto vijf zitplaatsen zijn. De Parados Comfort is gebouwd op een standaard chassis, wat ten gunste komt van het laadvermogen en desondanks blijf het paardengedeelte ruim genoeg voor uw paard of pony. Mocht u graag nog meer ruimte willen, dan is de Parados Comfort XL iets voor u. Deze auto is als 3.5t en 4t uitvoering leverbaar, afhankelijk van uw gebruiksdoel. Bovendien is het mogelijk om uw paardentrailer achter de vrachtwagen te plaatsen. Dit biedt u de mogelijkheid om maar liefst vier paarden in uw paardenvrachtwagen met trailer mee te nemen.

Maximale luxe

Wilt u meer paarden vervoeren of wilt u graag beschikken over een living voor bijvoorbeeld de internationale wedstrijden, dan is het ook mogelijk om een grote paardenvrachtwagen samen te stellen. Of u nu drie paarden wilt vervoeren of twaalf. Of u de voorkeur geeft aan eenvoud of gaat voor luxe, alles is mogelijk en niets gaat te ver. De paardenvrachtwagens van Roelofsen verenigen alles in zich wat u nodig heeft, en meer. U en uw paarden voelen zich volkomen thuis. De oogstrelende vormgeving, prima reiscomfort en onovertroffen veiligheid maken dat de horse trucks van Roelofsen met geen ander te vergelijken zijn. De ontwikkeling van horse trucks begint bij uw behoeften voor de inrichting en uitrusting. Voor de living heeft u legio mogelijkheden: van basisinrichting tot bijzonder exclusieve, luxe inrichting. Kortom, alles is mogelijk bij Roelofsen Horse Trucks.

Comfort en kwaliteit

Naast dat veiligheid en comfort voor uw paard ontzettend belangrijk is, wilt u natuurlijk zelf ook op een comfortabele manier kunnen reizen. Onze paardentransporters voor 2 paarden kunnen volledig naar wens worden ingericht met bijvoorbeeld een bijrijdersstoel in plaats van een bijrijdersbank, lederen bekleding en stoelverwarming. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een Quickshift versnellingsbak in plaats van een handgeschakelde auto. Zo kunt u altijd in stijl en comfort reizen.

Kosten

De paardentransporters die te koop zijn bij Roelofsen Horse Trucks hebben een lange levensduur en behouden in verhouding tot andere trucks een hoge restwaarde. Dit maakt de aanschaf van een Roelofsen auto altijd een goede keus. De kosten voor een paardenvrachtwagen zijn zeer afhankelijk van het gekozen model en de opties. Voor een volledige beschrijving van de standaarduitrusting en alle opties voor de auto en de opbouw van onze paardenvrachtwagens kunt u contact opnemen. Wij maken voor u graag vrijblijvend een offerte.

Roelofsen4Rent

Indien u slechts tijdelijk vervoer nodig heeft voor uw paarden, is het ook mogelijk om een paardenvrachtwagen te huren. Onze auto’s beschikken standaard over airco en een achteruitrijcamera. Voor €125,- (exclusief BTW) kunt u al een Parados huren voor één dag. Het aantal vrije kilometers zijn bij de prijs inbegrepen, daarna wordt het 0,25 (exclusief BTW) per gereden kilometer. Zowel de verzekering, houderschapsbelasting, reparatie, onderhoud en vervanging van de banden ten gevolge van normale slijtage en aflevering met volle tank en helemaal schoon (bij retour ook weer met volle tank en schoon afgeleverd) zijn allemaal in de prijs inbegrepen. Voor alle tarieven, kijk gerust op onze website.

U kunt tevens bij Roelofsen Horse Truck terecht voor het huren van een meerpaards paardenvrachtauto voor een langere periode. Bijvoorbeeld als vervanging van uw huidige auto of voor een internationale wedstrijdenreeks. Wij verhuren op aanvraag verschillende trucks, met of zonder living.

Wilt u meer informatie over onze modellen?

Bekijk de brochure of neem contact met ons op via +31 (0)572 356 929.