• Yorse
 • Sport XL
 • Sport Renault
 • Sport Ford
 • Comfort XL
 • Comfort
 • Equon
 • RR1 Smart Line
 • RR3 Sportline
 • RR4 Perfomance Line
 • RR5 Exclusive Line
 • RR6 Top Class Line
 • RR7 Xtreme Line
 • Profiliner trailer
 • Paarden trailer
 • Living trailer
 • Campers
 • Race & Rally
 • Servicetrucks
 • Yorse

  • functionaliteit en eenvoud samengevoegd
  • 1100 kg laadvermogen
  • nieuw model

Finale Roelofsen Competitie en Talent Scouting

Finale Roelofsen Competitie en Talent Scouting

Geplaatst op 25 januari 2022


Kronenberg – Afgelopen zondag vonden, op de prachtige locatie van de Peelbergen, de finales plaats van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie en de Roelofsen Dressage Talent Scouting. “In verband met de coronamaatregelen was het onzeker of de finales konden doorgaan. Wij waren dan ook ontzettend blij met het nieuws dat de finales wel verreden konden worden.”, vertelt de hoofdsponsor Dominique Roelofsen.

Een extra stimulans voor de jonge talenten
De ochtend werd gestart met de eerste editie van de Roelofsen Dressage Talent Scouting. Deze Talent Scouting is een talentenprogramma opgezet door Roelofsen Horse Trucks. Het belangrijkste doel is om jonge talenten, in de leeftijd 10-16 & 17-21 jaar, een extra stimulans te geven zich te ontplooien.

Samen met Lotte en Anne Meulendijks zijn voorafgaand aan de finale twee clinicdagen georganiseerd. Hieruit zijn een achttal combinaties uitgekozen die mochten deelnemen aan de finale. Tijdens de finale werd er samen met Anne en Lotte losgereden en vervolgens reden de deelnemers een dressuurproef op hun eigen niveau.

Dicker aan top in de categorie 10 tot en met 16-jarigen
Het was een mooi gezicht toen alle acht finalisten in de baan kwamen voor de ereronde. Anne en Lotte waren super enthousiast over alle deelnemers. “Alle finalisten zijn ten opzichte van de clinicdagen al enorm gegroeid. Wij hebben veel potentie gezien en hebben genoten van de mooie proeven die ze hebben laten zien.”, lichten ze toe.

In de categorie 10 tot en met 16-jarigen werd Robin Dicker de uiteindelijke winnares. “Robin is een super mooie combinatie met haar paard. Ze heeft enorm veel potentie en stelde haar paard erg prettig voor. Daarnaast reed ze een zeer correcte proef waarin wij veel al veel verbeteringen zagen ten opzichte van de selectiedagen.”, vertellen Anne en Lotte.

Robin Dicker – Lindenburgs Helena © Digishots

 

Van Dulst de beste in de categorie 17 tot en met 21-jarigen
Ook over Anniek van Dulst, winnares in de categorie 17 tot en met 21-jarigen waren de meiden heel enthousiast: “Anniek en haar paard zijn een ontzettend leuke combinatie met veel potentie. De tips die wij gaven werden door haar direct toepaste tijdens de proef. Daarnaast beschikt zij over een mooie zit en is ze een hele vriendelijke amazone.”

Beide dames mogen zich nu een Roelofsen Dressage Talent noemen en krijgen, naast een sponsorpakket, ook de mogelijk om 3 privélessen te nemen van Lotte of Anne Meulendijks en krijgen de beschikking over een Parados vrachtwagen voor één maand.

Anniek van Dulst – Kadanz © Digishots

 

Een spannende finale van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie
Ook de topruiters kwamen aan start in de finale van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie. De finalisten reden een kür op muziek en in de Grand Prix ging de overwinning naar Dinja van Liere en Hermès (v. Easy Game) met 77,667%. In de U25 was Devenda Dijkstra met Hero (v. Johnson) het beste met een score van 72,108% en in de Lichte Tour was Maxime Rozestraten met Rue Noblesse (v. Rosentau) met 68,467% de winnares.

 Zeer correcte gereden Kür
De finale in de Lichte Tour was enorm spannend. De scores lagen erg dicht bij elkaar en de combinaties waren zeer aan elkaar gewaagd. Winnares werd Maxime Rozestraten met Rue Noblesse (v. Rosentau), die met een correcte en foutloze kür kwam tot een score van 68,467%. Tweede werd Shanda de Boer met Eastend’s Jack (68,450%) en derde werd Corinda Luttjeboer met Endyrava (68,033%).

Maxime Rozenstraten – Rue Noblesse © Digishots

 

Talenten voor de toekomst in de U25
In de U25 was Devenda Dijkstra de beste amazone. Ze liet met haar paard Hero een mooie kür zien met een zeer bevestigde piaffe en passage, wat goed was voor een score van 72,108%. Tweede werd de talentvolle combinatie Bo Oudhof met Colt Sollenburg (71,708%) en opnieuw was er een derde plek voor Corinda Luttjeboer met haar zeer kwaliteitsvolle Cirano DC (70,550%), die ook een zeer correcte proef liet zien.

Devenda Dijkstra – Hero © Digishots

 

Van Liere doet het weer
Op Dinja van Liere stond ook in de Zware Tour finale geen maat. De amazone was met Hermès veruit de beste met een score van 77,667%. De combinatie liet een zeer goede piaffe/passage-tour zien, wat haar veel punten opleverde. Ook Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium en Patrick van der Meer met Sephora S lieten zien over veel talent te beschikken. Zij reden op een zeer professionele manier en lieten zien over veel potentie te beschikken.

Dinja Van Liere – Hermes © Digishots

 

Uitslagen finales KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie en Talent Scouting
Grand Prix:
1. Dinja van Liere (Uden), Hermès (v. Easy Game) 77,667%;
2. Marieke van der Putten (Apeldoorn), Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) 75,650%;
3. Patrick van der Meer (Naaldwijk), Sephora S (v. Sir Donnerhall II) 74,225%.

U25:
1. Devenda Dijkstra (Nuland), Hero (v. Johnson) 72,108%;
2. Bo Oudhof (Nijeberkoop), Colt Sollenburg (v. Vivaldi) 71,708%;
3. Corinda Luttjeboer (Zwartebroek), Cirano DC (v. United) 70,550%.

Lichte Tour:
1. Maxime Rozestraten (Spaubeek), Rue Noblesse (v. Rosentau) 68,467%;
2. Shanda de Boer (Aalsmeer), Eastend’s Jack (v. Desperado) 68,450%;
3. Corinda Luttjeboer (Zwartebroek), Endyrava (v. Lord Leatherdale) 68,033%.

Talent Scouting
1. Robin Dicker (10 tot en met 16-jarigen), Lindenburgs Helena, (v. Don-Tango B);
1. Anniek van Dulst (17 tot en met 21-jarigen), Kadanz (v. Charmeur).