• Yorse
 • Sport XL
 • Sport Renault
 • Sport Ford
 • Comfort XL
 • Comfort
 • Equon
 • RR1 Smart Line
 • RR3 Sportline
 • RR4 Perfomance Line
 • RR5 Exclusive Line
 • RR6 Top Class Line
 • RR7 Xtreme Line
 • Profiliner trailer
 • Paarden trailer
 • Living trailer
 • Campers
 • Race & Rally
 • Servicetrucks
 • Yorse

  • functionaliteit en eenvoud samengevoegd
  • 1100 kg laadvermogen
  • nieuw model

Britt Dekker

Je zou Britt Dekker kunnen kennen van haar tv-optredens of rollen in films. Maar los van alle glitter en glamour van de entertainmentwereld is er nog iets waar ze erg gepassioneerd over is – paarden. Naast haar opmerkelijke prestaties in de entertainmentindustrie is Britt een zeer getalenteerde dressuuramazone die niet alleen op het hoogste nationale niveau rijdt, maar ook internationaal. Haar intense liefde voor paarden heeft ook uitdrukking gevonden in de vorm van literatuur. Zo is ze de auteur van de populaire paardenboekenreeks ‘Britt & Esra’. 

Om te stellen dat haar liefde voor paarden al op jonge leeftijd is ontstaan, zou een understatement zijn. Sterker nog, men zou kunnen zeggen dat Britt voorbestemd was om een amazone te worden zelfs voordat ze ter wereld kwam. “Mijn moeder reed paard terwijl ik nog in haar buik zat,” onthult Britt, en vanaf dat moment werd haar band met paarden alleen maar sterker. “Het was geen verrassing dat een van mijn allereerste woorden ‘paardrijden’ was,” herinnert ze zich trots. 

Alhoewel ze als kind al gefascineerd raakte door paarden, besloot ze zich pas op negenjarige leeftijd aan te melden bij een manege. Pas later, toen Britt zich begaf in de wereld van de televisie, kreeg ze de kans om haar allereerste paard te kopen: een prachtige merrie genaamd Eve. Oorspronkelijk getraind als springpaard, begon Britt aan een reis om Eve om te vormen tot een bekwaam dressuurpaard. “Springen is super gaaf, maar ik ben een vrij angstige ruiter. Ik ben meer dan tevreden om met alle vier de benen op de grond te staan, dat is al spannend genoeg voor mij.” Met haar toewijding en doorzettingsvermogen leidde ze Eve op tot Z niveau en behaalden ze zelfs de finale in het Z1 tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. 

Het beste van beide werelden

Als we haar vragen welke rol paardrijden speelt in haar leven, zegt ze: “Paardrijden is niet alleen een sport, maar het is echt een ‘way of life’, een soort virus dat nooit verdwijnt.”

Voor gepassioneerde ruiters zoals Britt kan het soms een uitdaging zijn om werk en passie voor paardrijden in balans te houden. Hoe dan ook, Britt voelt zich erg gelukkig omdat ze zo nu en dan de kans krijgt om die twee werelden samen te laten komen. Dit blijkt uit haar rol in ‘Silverstar’, waar ze het voorrecht had om samen met haar geliefde paard, George, op de set te spelen.

Ondanks dat dit een uitzondering was, is het geen geheim dat paardrijden een aanzienlijke hoeveelheid toewijding en tijd vereist. Wanneer ze bespreekt hoe ze beide kanten van haar leven in balans houdt, onthult Britt haar geheim: “Ik reserveer meestal de helft van mijn dagen voor het rijden en ga vaak door tot laat in de avond. Het is net als het leggen van een puzzel, het is elke maand opnieuw een nieuwe uitdaging.”

Hoewel dit voor velen als een druk schema kan klinken, is het voor Britt gewoon de manier waarop ze ontspant en kan uitkijken naar de toekomst. “Mijn paarden zijn echt mijn vrienden; ze helpen me mijn gedachten te verzetten na een hectische werkdag en geven me de mentale ruimte die ik nodig heb om in mijn werk weer creatief te zijn.” 

Uiteraard brengt deze balans in het leven uitdagingen met zich mee, en voor Britt draait het voornamelijk om het managen van haar tijd. “Ik heb soms het gevoel dat ik ongeveer vier uur tekort kom in een dag. Tijd is iets wat je nooit meer terug krijgt en daarom is het erg belangrijk om je tijd goed te benutten,” zegt ze. 

Haar paarden

Britt heeft een sterke band opgebouwd met al haar paarden. Op dit moment kan ze rekenen op de steun van drie prachtige paarden: haar trouwe viervoeter Eve en haar nieuwste aanwinsten George en Johnny, waarmee ze nog steeds aan wedstrijden mee doet. 

“Ik zag George eens op een video, en ik dacht dat hij het mooiste paard was dat ik ooit had gezien. Ik dacht dat het een droom zou zijn als ik zo’n paard kon hebben.” Een jaar geleden gebeurde iets soortgelijks met haar nieuwste aanwinst, Johnny, waarmee ze meteen een klik voelde. “Sinds ik hem zag, kon ik aan niets anders denken, het was meteen een match.”

Britts competitieve kant

Tegenwoordig neemt Britt actief deel aan wedstrijden en doet ze het erg goed. Zo heeft ze afgelopen jaar de finale van het Nederlands Kampioenschap Z1 behaald en won ze Goud op het EK Iberisch paard met George. En onlangs maakten ze winnend hun Lichte Tour debuut! Als we haar vragen naar haar competitieve kant, zegt ze: “Ik ben niet echt een gefocust of gestructureerd persoon, maar als ik ga concurreren, ben ik heel serieus.” Onder leiding van Tineke Bartels, viervoudig olympiër en tweemaal zilveren medaillewinnaar, blijft Britt elke dag leren. “Tineke zou zeggen dat ik snel dingen oppak,” merkt ze op, “maar natuurlijk heb ik nog veel te leren, hoewel ik goed kan onthouden wat ik leer,” voegt ze eraan toe. 

De jonge Nederlandse amazone vindt ook veel inspiratie in haar trainer. “Ze is mijn rolmodel en eigenlijk een beetje de Johan Cruijff van het paardrijden. Op 72-jarige leeftijd rijdt ze nog steeds en traint ze paarden voor de Olympische Spelen, en dat inspireert me enorm. Ik hoop dat ik op die leeftijd ook nog zoveel plezier heb met paarden.”

Om hoge scores te halen en wedstrijden te winnen is het belangrijk om druk goed te beheersen en de focus te behouden. Dat weet Britt als geen ander, hoewel ze ook bewust is van haar zwakke plekken. “Als ik een doel heb bereikt, zoals deelnemen aan het Nederlands kampioenschap, waar ik echt graag de finale wilde halen, dan ben ik al super tevreden dat ik dat me dat is gelukt. Daarna zal ik alleen minder ‘scherp’ of gefocust zijn omdat ik juist zo blij ben dat ik het heb gehaald. Desondanks maak je, wanneer je minder scherp bent, fouten,” benadrukt Britt.

Om goed voorbereid te zijn op wedstrijden vertrouwt Britt op haar Roelofsen paardenvrachtwagen. De vrachtwagen van Roelofsen zijn extra hoog en ruim, waardoor haar paarden voldoende ruimte hebben om te bewegen en voor ultiem comfort.

Omdat de vrachtwagen genoeg ruimte biedt voor alle kratten met benodigde spullen ziet haar vrachtwagen er altijd georganiseerd uit. Volgens Britt voldoen Roelofsen-vrachtwagens aan al haar eisen. “Je kunt zien dat dit het sterkste merk is en je koopt echt kwaliteit.” Qua ontwerp was ze ook blij om over te stappen van haar oude roze vrachtwagen naar een minder opvallende maar unieke kleur. “Ik had ongeveer 6 jaar lang een roze vrachtwagen, maar nu dacht ik, ik ga voor grijs. Ik vond de kleur van een Porsche-krijt leuk, en ze hebben het helemaal zo gemaakt, daar ben ik super blij mee,” benadrukt Britt. Hoewel ze tevreden is met haar recente kleurkeuze, denkt ze ook aan andere kleurmogelijkheden voor de toekomst. “Wellicht ga ik voor mat groen later.” 

Komende stappen en doelen

Voor de toekomst liggen er mooie dingen in het verschiet voor Britt, want ze is recent verloofd met haar partner Max Apotowski, met wie ze al 10 jaar samen is.

LEES HIER ook de Riders Stories van Jeroen Dubbeldam, Dinja van Liere, Willem Greve, Cian O’Connor, Harrie Smolders en Darragh Kenny.