Parados – 2 paardsvrachtwagen met klein rijbewijs
Download Brochure

2 Paardsvrachtwagen

De Parados is een 2 paardvrachtwagen voor het vervoeren van uw paarden, ontwikkeld door Roelofsen Raalte. Het bijzondere van deze paardenvrachtwagen  is dat u deze mag rijden met een B-rijbewijs. Het is een zeer comfortabele en veilige manier van uw paarden vervoeren. Onze Parados voldoet uiteraard aan de EU Type goedkeuring 2007/46/EC.

 

Daarnaast is de Parados is uitermate geschikt in combinatie met een paardentrailer te gebruiken. Op deze manier kunt u tot 2500 kg extra vervoeren. Zo vervoert u met een BE-rijbewijs twee paarden extra!

 

De drie basismodellen

De Parados 2-paards auto is ingericht voor twee achteruitreizende paarden en wordt standaard uitgevoerd met:

  • zijklep met zeer lage instap;
  • deur in de achterwand;
  • antislip rubber op de vloer en wanden met rubber bekleed;
  • twee halfzakkende ramen en dakluik t.b.v. ventilatie;
  • tussenschot van aluminium planken met daaronder een pvc mat;
  • borststang voorzien van paniekontgrendeling;
  • kettingen voorzien van panieksluitingen;
  • verlichting (zowel dag- als nachtverlichting)
  • 2.40m binnenhoogte
  • zadelsteunen en hoofdstelhangers;

Veiligheid

Speciale aandacht is besteed aan optimale veiligheidsvoorzieningen in deze paardenauto voor 2 paarden. Zo is de borststang met een pen snel en simpel te ontgrendelen in geval van nood. Dit kan omdat de borststang is voorzien van paniekontgrendeling. Bovendien reizen de paarden in de Parados opvallend stil, nagenoeg zonder motor- en omgevingsgeluid.

De Parados biedt alle luxe die je van een ‘Roelofsen auto’ mag verwachten. De inrichting is zeer compleet. De strakke afwerking bevat zoveel mogelijk afgeronde profielen. De moderne klimaatregeling die paard en bestuurder aangename reiskilometers garandeert, een ingebouwd navigatiesysteem, radio met MP4-speler geven de auto een comfort- en veiligheidsuitrusting die de truck in het hoogste segment van de paardentransport positioneert.

Voor vele paardensporters is de Parados een van de beste paarden van stal. Wie eenmaal het comfort, de veiligheid en het gebruiksgemak van deze tweepaardsauto heeft ervaren, wil niet anders meer.

Comfort

De Parados is ontworpen om een lange zit achter het stuur zo aangenaam mogelijk te maken. De Renault Master, die de basis vormt van de Parados, is standaard uitgerust met vele extra’s, zoals centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, startonderbreking, stuurbekrachtiging en een luxe bijrijdersbank met twee zitplaatsen. Met een comfortabele en functioneel ingerichte bestuurderszitplaats en een riant en praktisch ingericht paardengedeelte rijden u en uw paarden als vorsten.